Zvanični sajt
Wiener Städtische
Lige za seniorke
i seniore
Seniori:
Tomislav Dokić opet najbolji
05.02.2009.  štampaj    pošalji

U sada već tradicionalnom izboru za igrača meseca koji organizuju Udruženje klubova Prvih liga i Sportski žurnal u saradnji sa glavnim sponzorom takmičenja, kompanijom Viner štediše osiguranje, proglašen je najbolji igrač Super lige u januaru.

Trofej Sportskog žurnala Dokiću je uručio večeras uoči meča prvog kola Mini lige za prvaka između Crvene zvezde i Ribnice, Miodrag Simeunović, glavni i odgovorni urednik Sportskog žurnala, a ček na 500 evra Krištof Rat, član Upravnog odbora kompanije „Viner štediše osiguranje“.


Zvezdin korektor, inače potencijalni reprezentativac Srbije, bio je najbolji igrač u sva četiri meča koja je njegov tim odigrao u januaru u Super ligi. Aktuelni šampion je u prvom mesecu 2009. godine savladao Mladi radnik i Smederevo u gostima (3:0, odnosno 3:1), kao i NIS Vojvodinu i Partizan u Šumicama (3:0, odnosno 3:1).
Dokić je u ta četiri duela osvojio 78 poena (od čega 6 iz bloka, uz 10 asova), pa je najzaslužniji što je njegov tim u Mini ligu za prvaka ušao sa prve pozicije, uz četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Radnički Kredi banku.
Iskreno, uopšte nisam očekivao da ću posle nagrade koju sam dobio u decembru, biti ponovo proglašen za igrača meseca i u januaru. To je pre svega potvrda dobrih igara Crvene zvezde, svih mojih saigrača, pa tek onda i mene. Mnogo bitnije od nagrade je činjenica da smo prvi na tabeli i da smo dobili neke veoma važne mečeve u prethodnom mesecu – istakao je kapiten Crvene zvezde Tomislav Dokić.

U konkurenciji odbojkašica najbolja u prethodnom mesecu je bila Sanja Bursać iz Poštara 064. Ova 18-godišnjakinja, koja igra na poziciji primača servisa, trofej Sportskog žurnala i ček na 500 evra od Viner štediše osiguranja, će dobiti u subotu (18,00 časova), uoči derbi meča drugog kola Mini lige za prvaka između Poštara 064 i Crvene zvezde u dvorani „Sport eko“.

 

Odbojkaš meseca

 

Oktobar – Radosav Dojčilović (Smederevo)
Novembar – Konstantin Čupković (NIS Vojvodina)
Decembar – Tomislav Dokić (Crvena zvezda)
Januar – Tomislav Dokić (Crvena zvezda)

 

Odbojkašica meseca

 

Oktobar – Ivana Nešović (Crvena zvezda)
Novembar – Dušanka Karić (Dinamo Azotara)
Decembar – Jovana Vesović (Poštar 064)
Januar – Sanja Bursać (Poštar 064)

Arhiva
 16.04.2009.Seniori: Vemić najbolji u martu
 16.04.2009.Seniori: Radnički slavio posle taj-breka
 30.03.2009.Seniori: Kažnjeni Radnički i Ribnica
 30.03.2009.Seniori: Termini finala plej-ofa
 26.03.2009.Seniori: Vojvodina u finalu, Zvezda bez krune
(1) 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>


PRETRAGA
 celi sajt
 srpski web
© 2009 Crvena Zvezda Marketing