Zvanični sajt Wiener Städtische Lige
za seniorke i seniore. incityloans.com
Adela Helić, nekad na mestu dizača, sada korektor
14.12.2012.  štampaj    pošalji

Iza nas je polovina ligaškog takmičenja u Viner štetiše Super ligi. Posle devet kola izdvojili su se favoriti, jasno je da su tri tima ipak daleko ispred ostalih, Crvena zvezda, NIS Spartak i Vizura.

 

Kad se priča o pojedinačnom učinku, najbolji pojedinac prvog dela sezone je bez dileme Adela Helić, korektor Spartaka.

 

Ona je najbolje ocenjeni igrač dosadašnjeg toka Super lige, ispred Vesne Tomašević-Petrić, Ane Bjelice, Bianke Buše...

 

Treća je na listi poentera, sa 4,68 poena po setu (ukupno 150 poena), drugi je server lige sa 0,71 asom po setu (ukupno 23 asa) i deveti bloker sa 0,75 blokova po setu (24 bloka). Uz nju, samo je još jedna igračica u Top deset na sve tri statističke liste, radi se o Sonji Puzović iz TENT-a.

Pratim statistike i svakako da sam zadovoljna zbog toga. Ipak, to su rezultati koju pripadaju čitavom timu, a kad se pobeđuje dolazi i do isticanja pojedinaca. Takođe, mislim da se posle prošle sezone to od mene i očekivalo sada. Sve ispod toga bio bi moj lični neuspeh. Ovo je samo potvrda da nastavljam u dobrom ritmu – rekla je Adela Helić, na početku razgovora za naš sajt.

 

NIS Spartak je trenutno na drugoj poziciji, sa tri boda manje od Crvene zvezde. Da li ste zadovoljne takvim skorom?

 

– I jesam i nisam. Propustile smo šansu u derbiju sa Crvenom zvezdom, padale smo u nekim lakšim utakmicama. Na primer, izgubile smo bod u Lazarevcu, dva kod kuće protiv od lajkovačkog Železničara. Jednostavno, pružana je prilika i drugim igračicama. Ipak, posle pobede u derbiju protiv Vizure mogu da kažem da sam zadovoljna.

 

U drugom delu sezone sledi borba za što bolje pozicije pred plej-of. Koliko uopšte može Spartak do kraja sezone?

 

Sada je sve otvoreno. Ima još dosta bodova u opticaju, a naša ekipa je uigranija nego na početku sezone. Posle ovoliko sezona provedenih u Spartaku, želim bar jedan trofej, bilo da to bude onaj šampionski ili namenjen pobedniku Kupa. Možemo mnogo, ali samo onda kad su sve igračice podjednako motivisane i željne pobede – rekla je Helićeva, koja je prošle sezone bila najbolji igrač u oktobru i u martu.

 

Spartak će već u subotu drugi deo sezone otvoriti gostovanjem u Pančevu, protiv fenjeraša Dinama.

 

Favoriti smo, ali ne sme zbog toga da bude nikakvog opuštanja. Iskreno, očekujem tri boda iz tog susreta.

 

Adeli je ovo šesta sezone u Spartaku. Retko koja igračica u Super ligi može da se pohvali tolikim stažom u društvu najboljih.

 

Pre Spartaka sam igrala u mom rodnom gradu Prijepolju. Počela sam da treniram sa deset godina, bila je to neka vrsta hobija u školi odbojke. Za korak više zaslužni su treneri Zdenko Krpović i Adis Micanović. Pre dolaska u Suboticu igrala sam samo u Prijepolju. U Spartaku sam počela na mestu dizača, a posle tri godine tadašnji trener Saša Nedeljković prekomandovao me je na poziciju korektora. Ispalo je sjajno.

 

Odbojka je nekad važila za „akademski” sport. Adela je potvrda da i sada ima onih koji školu nisu zapostavili, so obzirom da je završila Višu pedagošku. U slobodno vreme čita knjige, pa smo je pitali da nam predloži neku:

 

Prsten od Danijele Stil. Ta mi je prva pala na pamet...

 

Vratimo se odbojci. Za kraj smo Adeli ostavili možda i najteže, sigurno vrlo nezahvalno pitanje – da sastavi najbolji tim Super lige.

 

Uh... Neka bude bez mene, za početak. Na mestu dizača moja saigračica iz Spartaka Kristina Češljar, korektor Tijana Bošković iz Vizure, ona je baš perspektivna. Primači, Vesna Tomašević iz užičkog Jednistva i... Neka bude LJubica Kecman iz Crvene zvezde. Na mestu srednjaka Slađana Erić koja je nedavno pojačala Kolubaru i Sonja Puzović. Libero Sanja Memišević iz Spartaka, a zamena može da joj bude Aleksandra Stepanović iz Vizure – namučila se Adela da odgovori na ovo pitanje.

Arhiva
 12.02.2013.Čedić: Radnički je tek ušao u formu
 07.02.2013.Upoznajte Juliju Milović, tehničara Crvene zvezde
 14.12.2012.Adela Helić, nekad na mestu dizača, sada korektor
 07.03.2012.Radević: Sa Radničkim želim titulu!
 01.02.2012.Aleksa Brđović: Otac mi ne deli savete!
<< < 1 (2) 3 > >>


© 2015 Crvena Zvezda Marketing