Zvanični sajt Wiener Städtische Lige
za seniorke i seniore. incityloans.com
Petković: Spartak će ostati u vrhu tabele
19.11.2011.  štampaj    pošalji

Spartak je posle nepunih sedam kola na čelu tabele. Subotičanke su doduše odigrale šest mečeva, s obzirom da je susret protiv Crvene zvezde odložen, a sakupile su 15 od mogućih 18 bodova!
Sve je počelo sa dva minimalna trijumfa, najpre na domaćem terenu protiv Vizure, potom i u Užicu protiv Jedinstva.


Te dve pobede su za sada i najbitnije. Kad bih morao da ih poredim, mislim da je vrednija ona u Užicu. Odigrali smo odlično, bez obzira na dug put i činjenicu da je Jedinstvo bilo nepoznanica. Devojke su pokazale karakter, a posle te utakmice su probile barijeru da mogu da pobeđuju i na gostujućem terenu – iskren je Damir Petković, mladi stručnjak na klupi Spartaka.

Naredna tri trijumfa bila su vredna po tri boda, a poslednja recka je upisana protiv Obrenovčanki. Redom su padali Kolubara (3:1), Dinamo Azotara (3:1), Radnički (3:0) i TENT (3:2).
Loše smo imali protiv Pančevki. NJihova trenutna pozicija na tabeli ne odslikava realno stanje, igraće one mnogo bolje u nastavku sezone. U prošlom kolu protiv Radničkom smo već ostvarili rutinski trijumf.

Da li ste verovali u ovakav start?
U neku ruku da, ali smo ipak svi pomalo iznenađeni. Učinkom sam maksimalno zadovoljan, pa i igrom, ali ima prostora i za napredak. Mlada smo ekipa, a na svakom treningu naučimo nešto novo.

Menjaju li se sada ambicije kluba?
Uvek su sa Spartakom visoke ambicije. Ipak, ostali smo bez četiri igračice iz startne postave, od toga čak tri na mestu srednjaka. Otišla je i iskusna Kristina Češljar. Opet, razmišljali smo o gornjem domu, ali ne po svaku cenu. Posle početnih uspeha aspiracije su nam porasle.

Da li je Crvena zvezda, koja već dugo ne zna za poraz sada ranjivija?
Liga je izjednačenija nego u prethodne dve godine. Ako je suditi prema prvih šest kola, svako svakoga može da pobedi. I Zvezdin tim je prilično izmenjen, otišli su im nosioci igre, pa su ranjiviji nego ranije. Naravno, crveno-beli imaju razrađen sistem i sjajnog trenera Pavličevića, pa su i dalje glavni favoriti. Ipak, ne toliko izraziti kao ranije.

Adela Helić je proglašena za igračicu meseca u oktobru, ali u Subotici ističu da im to nije prioritet.
To znači i njoj i klubu, ali i čitavom timu kao priznanje. Naravno, ne opterećujemo se time. Vidi se i po statističkim listama da naših igračica nema među najboljima, ali to znači da imamo dobar tim. Bitno je da smo neporaženi, a treba samo da nastavimo ovako i da nas krasi ovakva atmosfera. Ako se opet desi da neka naša igračica bude najbolja u mesecu, tu nagradu nećemo odbiti.

Arhiva
 18.12.2011.Radisavljević: Još samo da pobedimo Vojvodinu
 15.12.2011.Tanja Grbić: Kolubara će biti u Evropi
 19.11.2011.Petković: Spartak će ostati u vrhu tabele
 16.11.2011.Vasić: Naš cilj je i dalje peto mesto!
<< < 1 2 (3)


© 2015 Crvena Zvezda Marketing