Zvanični sajt Wiener Städtische Lige
za seniorke i seniore. incityloans.com
Marko Nikolić: Sad igramo za našu dušu
24.03.2013.  štampaj    pošalji

Partizan Termoelektro je igrao sve bolje kako je sezona odmicala, a u jednom trenutku bili su čak viđeni kao učesnici plej-auta, u kojem bi u tri meča morali da se bore da sačuvaju status superligaša.

 

Ne bi to lako palo crno-belima, koji su jedini tim koji nikad u istoriji nije napuštao elitno društvo! Znali su izabranici Milana Đuričića da igraju za klub kroz koji su prošle mnoge legende odbojkaškog sporta na ovdašnjim prostorima.

 

I stigli su do polufinala plej-ofa, u kojem su na startu bili bolji od Radničkog iz Kragujevca u prvom meču (3:1). Prethodno su eliminacijom drugoplasirane ekipe ligaškog dela Đerdapa preuzeli prednost domaćeg terena!

 

Svi u timu Partizana igraju sjajno u poslednje vreme, ali neko od pojedinaca uvek odskoči. Ovoga puta je to primač servisa Marko Nikolić, koji je u februaru proglašen i za najboljeg igrača meseca u Viner štetiše Super ligi. Potpuno zasluženo!

 

Ja sam u ovu ekipu verovao od samog početka sezone, i kad nam baš nije išlo najbolje. Bili smo u jednom trenutku deveti, na kraju se izborili za učešće u plej-ofu, a kad počne doigravanje sve što je bilo ranije se zaboravlja. Ovo je sad potpuno drugačija priča, a ako nastavimo da igramo u ovom ritmu znatno ćemo popraviti utisak – rekao je Marko Nikolić.

 

Šta je to crno-belima nedostajalo na početku sezone?

 

Jednostavno, promenili smo čak četiri igrača u startnoj postavi, od starosedelaca tu smo bili samo Minić, Brđović i ja. Momci koji su došli su kvalitetni, ali trebalo nam je vremena da se uigramo. Vremenom, uz sjajan rad na treninzima, prilično smo podigli atmosferu, pa smo napkon došli i do igre na koju smo ciljali od samog starta – rekao je Nikolić, koji je potom dodao:

 

Sjajno smo se slagali mi koji smo već bili godinu dana u ekipi, odlično se poznajemo, znamo šta ko treba da uradi u bilo kom momentu. Možemo pogledom da se sve dogovorimo. Steljić je povratnik u tim, malo je lošije počeo, ali on je veoma iskusan igrač i tempirao je formu za završnicu šampionata. On je sigurno bio jedan od glavnih aduta protiv Đerdapa, pa i u prvom susretu protiv Radničkog, njegovom igrom su bili iznenađeni.

 

Nije Nikolić zaboravio ni novajlije u timu, momke koji su prvi put zaigrali u dresu Partizana.

 

Srednjaci su takođe sve bolji. Bili su dobri i na početku sezone, ali im je nedostajao konkretniji učinak u bloku, sa napadom nikad nije ni bilo problema. Sada su i u tom elementu među boljima u Ligi. I libero Rajković i oni su prilično doprineli našim dobrim igrača u plej-ofu.

 

Pohvalio je Nikolić i jedinog seniorskog reprezentativca iz redova Partizana Aleksu Brđovića:

 

On zaista igra odlično, sigurno je sad na najboljem nivou od kako je došao u Partizan. Iskreno, Aleksa me nekim potezima oduševljava, a time opravdava poziv u seniorsku selekciju Srbije.

 

Nahvalio je Marko Nikolić saigrače, red je bio da ga pitamo i šta misli o svojim ovosezonskim partijama?

 

Prezadovoljan sam, čak sam bio i najbolji igrač u februaru. Naravno da te nagrade ne bi bilo bez dobrih igara celog tima, pa sada koristim priliku da im se na tome zahvalim. Razmišljam pre svega o prijemu servisa, pa tek onda u napadu. Kad je prijem kako treba, svima u timu je lakše, pa i meni.

 

Inače, Nikolić je donedavno igrao na poziciji korektora. Tek dolaskom u Partizanu pre godinu ipo prekomandovan je na mesto primača servisa.

 

U Partizan sam došao kao korektor, ali na toj poziciji je odlično igrao Minić, koji je i sada sa nama u timu. Trener Đuričić, koji je i insistirao da dođem među crno-bele, predložio mi je da probam da igram na poziciji primača servisa. I tako je krenulo...

 

Marko je u početku svoje karijere igrao na ovom mestu u timu. Usput nam je otkrio svoje odbojkaške početke.

 

Baš tako. Odbojkom sam počeo da se bavim kod legendarnog Dragana Močevića Moče u Crnjanskom. On mi je inače bio profesor u školi i nagovorio me da igram odbojku. Na tome sam mu veoma zahvalan. Posle četiri-pet godina, još kao pionir, otišao sam u Crvenu zvezdu, gde sam prošao sve mlađe kategorije.

 

Ipak, nije dobio šansu u prvom timu kluba sa Marakane.

 

Usledio je odlazak u Obilić, gde sam odigrao prvu seniorsku sezonu, u Prvoj ligi. Posle toga dve godine nisam ni igrao odbojku, tačnije nastupao sam samo na bič volej turnirima. Imao sam veliku želju da se vratim u salu, pa sam najpre polusezonu proveo u klubu NS AS, a potom još pola godine igrao u Libanu. Potom me je sadašnji trener Đuričić kontaktirao i predložio da dođem u Partizan.

 

Đuričić je očigledno napravio dobar izbor. Nije mu bilo lako po dolasku u Partizan, trebalo je sa skromnim finansijama napraviti tim koji će imati visoke ambicije, kakve uvek imaju crno-beli.

 

Velika mi je čast da igram u ovako velikom klubu. Iskreno, sa navijačke strane, nisam bio pristalica ni Zvezde ni Partizana. Ali, zaista poštujem oba ova kluba, Zvezdu u kojoj sam proveo dosta godina i Partizan čiji dres sada nosim. Ako mene pitate, voleo bih da se upravo ova dva kluba sastanu u finalu plej-ofa.

 

Ipak, Partizanov put do finala vodi preko Radničkog. A protiv Kragujevčana crno-belima neće biti ni malo lako, iako vode u seriji sa 1:0.

 

Naravno da ćemo ići na pobedu i u drugom meču protiv Radničkog u Šumicama. U naletu smo, sigurno u sebe. Oni možda i nisu baš najbolje odigrali u prvom susretu, ali ni mi im to nismo dozvolili. Oduševljen sam našom atmosferom u timu. Za mnoge su naše igre iznenađenje, ali mi smo se ovome potajno nadali. Uspeli smo da napravimo ogroman pomak.

 

Razmišljate li možda čak i o osvojanju titule. To je ujedno i jedini način da Partizan naredne sezone izbori učešće u Evropi i to u Ligi šampiona?

 

Tako ispada, s obzirom da smo Super ligu završili na sedmom mestu. Tek je počelo polufinale, svesni smo da ima još mnogo setova da se odigra, možda i maksimalan broj utakmica. Nemamo nikakav pritisak od naše Uprave, ništa nam nije moranje. Mislim da je sada Kragujevčanima teže, da je pritisak ipak na njima. Mi igramo za našu dušu, baš kao što nam je to nedavno predsednik kluba Golijanin rekao.

Arhiva
 18.12.2011.Radisavljević: Još samo da pobedimo Vojvodinu
 15.12.2011.Tanja Grbić: Kolubara će biti u Evropi
 19.11.2011.Petković: Spartak će ostati u vrhu tabele
 16.11.2011.Vasić: Naš cilj je i dalje peto mesto!
<< < 1 2 (3)


© 2015 Crvena Zvezda Marketing